De Alm

In de buurt


Op woensdag 10 mei a.s. van 15:00 uur tot ca 21:00 uur zal het basketbalveldje aan de Groenewoudstraat officieel worden geopend door wethouder Hans Kokke.


Er zullen tijdens deze opening verschillende activiteiten worden georganiseerd voor jong en oud.


Thema-maand hoogbegaafdheid in de Bibliotheek

TILBURG – ‘Het onzichtbare anders zijn’ staat dit voorjaar centraal bij de Bibliotheek Heyhoef, met themareeksen over autisme, hoogbegaafdheid en dyslexie. In de maand mei is hoogbegaafdheid het thema. Twee experts geven in de Bibliotheek een lezing over omgaan hoogbegaafdheid op school, kinderen kunnen een workshop mindfulness volgen en Jump Kindercoaching verzorgt een spreekuur in de Bibliotheek. Alle activiteiten zijn gratis te bezoeken. Lezing ‘Omgaan met hoogbegaafdheid op school’

Op woensdag 10 mei van 19.30 – 21.00 uur komen dr. Anouke Bakx van Fontys Hogeschool Kind en Educatie en Susette Schipperen van het Beatrix College vertellen over hoogbegaafdheid op school: wat is het, hoe herken je het en wordt er op school (n)iets mee gedaan? Deze lezing is gratis toe-gankelijk voor volwassenen die interesse hebben in hoogbegaafdheid, een hoogbegaafde zoon of dochter hebben of mogelijk zelf hoogbegaafd zijn. In het eerste deel van de le-zing wordt er gekeken vanuit de wetenschap en de praktijk. Vervolgens kunnen de be-zoekers in gesprek met de experts en met elkaar om van gedachten te wisselen en vra-gen te stellen.

Workshop Mindfulness voor hoogbegaafde kinderen

In een workshop voor hoogbegaafde kinderen (9 tot 12 jaar) op woensdagmiddag 17 mei van 15.00 – 16.30 uurgaat Christel Verhoeven terug naar de basis: denken, voelen en willen. Op een speelse manier maken de kinderen kennis met elkaar en gaan daarna actief aan de slag met mindfulness- en yogaoefeningen. In de workshop geeft Christel ook handvaten, waaronder ademhalingstechnieken, die ze kunnen inzetten bij concentratieproblemen.

Vragenuurtje met Jump kindercoaching

Suzan Ramos is kinder- en jeugdcoach bij Jump Kindercoaching. Zowel tijdens haar werk als thuis heeft zij te maken met hoogbegaafdheid. Voor hoogbegaafde kinderen is de omgeving van groot belang om zowel op sensitief als cognitief vlak volledig tot ontwikkeling te komen. Op zaterdagmiddag 20 mei van 14.00 -16.00 uur kun je Suzan al je vragen hierover stellen. Kijk voor meer informatie over al deze gratis activiteiten bij de Bibliotheek Heyhoef op www.biblio-theekmb.nl of meld je direct aan via heyhoef@bibliotheekmb.nl

Binnenkort nieuwe uitstapjes en activiteiten!

We houden je op de hoogte !