Zonnige zomeractie

 Zonnige zomeractie!

Nog net voor de zomervakantie kwamen de kinderen van de groepen 1/ 2 en 8 in actie voor de zomerkaartactie. De inspiratie kwam doordat een vrijwilliger van de Ouderkamer iets las in het parochieblad en vanuit de Ouderkamer is het idee verder uitgewerkt:

De kleuters maakten mooie tekeningen op de kaarten en groep 8 schreef een tekst erop om mensen in het zonnetje te zetten. Iedereen kon bij de Ouderkamer adressen aanleveren van mensen die het wel verdienden om even extra aandacht te krijgen, bijv. omdat ze ziek of eenzaam zijn. Daarnaast kregen we vanuit parochie De Goede Herder ook een aantal adressen in de wijk.

De kaarten die over waren zijn aan de parochie meegegeven, zodat ze mensen in omliggende wijken ook nog blij kunnen maken.

Een aantal kleuters en kinderen uit groep 8 hebben samen met een aantal ouders de kaarten bij de mensen bezorgd.

De kaartontvangers waren blij verrast met het kaartje en voelde zich zo echt in het zonnetje gezet. Met meteen leuke verhalen, zoals een mevrouw die zelf vroeger als leerkracht handvaardigheid op de Alm werkte. En bij een adres was diegene verhuisd, maar maakte we spontaan een man die jarig was blij met een kaartje. De man zat te wachten op zijn hulp die ter ere van zijn verjaardag mee koffie zou drinken (er kwam anders niemand op bezoek) . Maar met dit spontane bezoekje voelde hij zich echt jarig!

We willen dan ook iedereen bedanken die aan deze actie heeft meegewerkt! Volgend jaar weer!

Een fijne vakantie namens de werkgroep Ouderkamer