Groep 8 deed mee met wandelen voor water !

Op woensdagochtend 18 maart heeft groep 8 mee gedaan met Wandelen voor water.

Een initiatief van Stedenband Tilburg Same.

Heel veel leuke foto’s in het fotoalbum van deze site!!!!!

ALLE KINDEREN EN SPONSOREN: BEDANKT !!!!

Wandelen voor Water is een landelijke activiteit die elk jaar rond Wereld Water Dag (22 maart) georganiseerd wordt. Met als doel kinderen bewust maken van water problematiek wereldwijd én geld ophalen voor lokale water projecten! Want Wandelen voor Water is ook een sponsorloop. Kinderen van verschillende Tilburgse basisscholen gaan 6 kilometer lopen met 6 liter water in hun rugzak. Waarom? Om te ervaren wat kinderen in Tanzania (en in veel andere ontwikkelingslanden) dagelijks meemaken. Omdat er op veel plekken geen schoon, stromend water is, moeten veel kinderen dagelijks grote afstanden afleggen om water te gaan halen. Veel van deze kinderen kunnen hierdoor niet naar school. Met het geld dat met Wandelen voor Water opgehaald wordt, wordt een groot project gefinancierd dat 3 dorpen, 2 scholen en een ziekenhuis gaat voorzien van schoon drinkwater. Dus betere toegang tot schoon water, betekent ook meer kinderen naar school!