10 september open avond met optreden !

Beste ouders,

We willen jullie graag uitnodigen voor onze

informatieavond van woensdag 10 september.

We starten om 18.00 uur in de gymzaal.

De avond wordt voor alle leerlingen, ouders en leerkrachten ludiek geopend door “Signatuur Onbekend”.

Zij zullen de Almtoppers op een luchtige manier onder de aandacht brengen.

De Almtoppers zijn de basisregels op basisschool de Alm.

Zorg dat je erbij bent, want dit wil je niet missen!!!!

Regels zijn in het basisonderwijs de gewoonste zaak van de wereld. Vanaf dag één leren de kinderen om hun jas aan de kapstok te hangen, rustig lopen in de gangen, rustig werken in de klas, et cetera. Net als in het verkeer zorgen deze regels ervoor dat kinderen, ouders en medewerkers op school samen kunnen leven en werken. Natuurlijk kan niet alles in regels worden vastgelegd, maar regels zorgen wel voor duidelijkheid: Zó zijn wij dat gewend.

 

Gedragsregels die het dagelijks verkeer op school in banen leiden, zijn geen statisch gegeven. Zij zijn aan verandering onderhevig, net als het leven op school. Een set basisregels voor kinderen, personeel en ouders is belangrijk. De kinderen moeten vertrouwd gemaakt worden met die basisregels, op hun niveau en vanuit een positief opvoedende houding.

Alle leerlingen van onze school krijgen volgende week het  groene boekje; de Samenlevingscode van de Alm. Wij gaan ervan uit dat ook de ouders onze leefregels respecteren en meewerken met de realisatie ervan. Zo kunnen we samen zorgen voor een gezond en positief leer- en leefklimaat op school.

We hopen dat we op woensdag 10 september alle ouders met kinderen om 18.00 uur kunnen begroeten.

We hebben ook nog een leuke verrassing voor de kinderen!

Dus…………………….TOT DAN!!!!

Vriendelijke groeten,

Alle leerkrachten van basisschool de Alm