Leuk artikel in het wijknieuws over Cultuureducatie op de Alm

Je moet maar durven…

Michael Jackson, maar ook Mozart. Hiphop, maar ook een dans uit de Middeleeuwen. Musical en deftig toneel…

De kinderen van basisschool De Alm krijgen het allemaal mee. Cultuureducatie is vast onderdeel van het lesprogramma.
En dan kunnen alle kinderen ook nog meedoen aan de naschoolse activiteiten cultuureducatie. Docenten zang, dans en toneel van Factorium Podiumkunsten verzorgen vier series van spetterende workshops op De Alm.

Directeur Frank Marchand is er blij mee:
“Niet ieder kind kan naar de muziekschool of bij een toneelclub. Via school maken alle kinderen van De Alm kennis met cultuur. Gratis en met ondersteuning van de beste docenten van Factorium.”

 Op het podium

Vlak voor de herfstvakantie zijn alle kinderen van De Alm samen met hun leerkrachten op bezoek gegaan bij Factorium.
“In een eerste serie workshops konden zij kennismaken met zang, dans en toneel”, zegt Maartje van den Boom-Coppes, coördinator Onderwijs bij Factorium. “Het was geweldig. Veel kinderen gingen echt los. We zagen veel energie, creativiteit en plezier. Hartstikke belangrijk. Het mooie van cultuureducatie is dat de kinderen nog veel meer leren. Niet alleen zuiver zingen, goed in de maat dansen of iets verbeelden in theater. De kinderen leren ook samenwerken en presenteren. Bij een uitvoering sta je wel op een podium. Dat moet je maar durven!”

 Doe mee

“Op school investeren we veel in de kinderen”, zegt directeur Marchand van De Alm. “Rekenen, taal en de andere vakken moeten goed zijn. Daar staan we voor. Maar via cultuureducatie leren onze kinderen dingen die óók belangrijk zijn. We hopen dat veel kinderen gaan meedoen aan de workshops.”

Ouders die meer informatie willen, kunnen terecht bij de leerkrachten van De Alm.

Het gehele wijknieuws kunt u lezen als u HIER klikt